3 gerezd fokhagyma
2 db piros chili paprika
180 ml víz
60 ml almaecet
3 g só
100 g kristálycukor
9 g étkezési keményítő
2 evőkanál víz
Először a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk.
Finomra kockázzuk a fokhagymát is.
Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukrot. Forraljuk fel a keveréket. Mikor forr, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit. Majd főzzük 3 percen át.Közben a keményítőt egy külön tálban csomómentesre keverjük a pár evőkanál hideg vízzel.Végül hozzáöntjük a forrásban lévő keverékhez. 1-3 percig rotyogtatva főzzük, hogy a keményítő kellően besűrítse a szószt.
A sterilizált befőttesüvegbe, vagy palackba töltjük.
Kihűlés után hűtőben tároljuk.
1 db befőttes üveg (500 ml-es)
Az olajat felhevítjük, kezdettől fogva sütjük benne a megtisztított vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Vigyázzunk, hogy se a rántás ne legyen bar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Pirítsd meg a lisztet Öntsd föl a tejjel és keverd el csom...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűPucolom, pépesítem, mérem, hozzá keverem a sót. Huszonnégy órát állni hagyom, közben kevergetem. Másnap üvegegbe töltöm, mindegyik tetejére rakok fél kk citromsavat (így megtartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nap érlelte paradicsomot, csipetnyi só hozzáadásával megfőztem és turmixoltam. A hagymát felapróztam, a cukkinit felkarikáztam. Serpenyőbe teszek egy evőkanál olívaolajat, va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű