3 gerezd fokhagyma
2 db piros chili paprika
180 ml víz
60 ml almaecet
3 g só
100 g kristálycukor
9 g étkezési keményítő
2 evőkanál víz
Először a chili paprikákat - maggal együtt - egészen apróra vágjuk.
Finomra kockázzuk a fokhagymát is.
Feltesszük főni egy lábasba a vizet, almaecetet, sót, és a kristálycukrot. Forraljuk fel a keveréket. Mikor forr, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit. Majd főzzük 3 percen át.Közben a keményítőt egy külön tálban csomómentesre keverjük a pár evőkanál hideg vízzel.Végül hozzáöntjük a forrásban lévő keverékhez. 1-3 percig rotyogtatva főzzük, hogy a keményítő kellően besűrítse a szószt.
A sterilizált befőttesüvegbe, vagy palackba töltjük.
Kihűlés után hűtőben tároljuk.
1 db befőttes üveg (500 ml-es)
Olívaolajon kíméletesen átsütjük a fokhagymát a reszelt citromhéjjal, a szárított fűszerekkel és a sóval. Hozzáadjuk a hagymát és együtt kíméletesen tovább dinszteljük Elkeverjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesolaszok zöldséges raguja. Olaszok zöldséges raguja a következő: 2 hagyma,1 fej zeller,(ők szárzellert használnak északon) 4 répa,5 gerezd fokhagyma,ezeket együtt ledarálod ,vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb serpenyőben kezdjük el melegíteni a cukron (közepes tűzön), vízzel és a vanília rúddal. Ha felforr, vegyük le a tűzről, várjunk míg kihűl. Ezt követően mehet hozzá az ar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra, gázsütő esetén ez a hetes fokozattal egyenlő. Egy kisebb jénaiba belenyomjuk a 3 tubus sűrített tejet, majd vizet forralunk (sima forró víz a csapb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű