2 db előrefagyasztott leveles tészta lap
4 pár virsli
1 db tojás
szezámmag
Az előrefagyasztott leveles tésztát kiengedjük. Ha szükséges, ki is nyújtjuk felengedés után. (kb. fél cm vastagságú legyen.)
A tésztát 6 cm* 8 cm-es darabokra vágjuk, a darabkák széleit bekenjük tojással.
A darabok közepébe virslidarabot csavarunk. A tésztát kívülről is megkenjük tojással. A tetejére szórhatunk szezámmagot.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on 15-20 percig sütjük.
A mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűszert...
Elkészítési idő:A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk. A sajtot l...
Elkészítési idő:A krumplit héjában megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, akkor meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ha már éppen csak langyos, akkor hozzáadjuk a lisztet, a vízben feloldott instant él...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tészta alapanyagait egy tálban összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. A gombát kevés olajon a hagymával megpirítjuk, ét...
Elkészítési idő: