400 g sárga gyengebab
1 fej vöröshagyma
200 g kolbász
olaj
1 db pörkölt kocka
ízlés szerint ételízesítő
3 db babérlevél
1 liter víz
A habaráshoz:
2 dl hideg víz
4 evőkanál rozsliszt (de bármilyen jó)
2 dl tejföl
1 evőkanál ecet
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem.
Befűszerezem és felöntöm vízzel.
Mikor puha a bab, elkészítem a habarást.
Majd a főzelékbe öntöm állandó keverés mellett összeforralom.
Puha kenyérrel kínálom.
Az olívaolajon megpároltam a zöld hagymaszárat. Hozzáadtam a karalábét, sóztam, borsoztam, majd néhány perc múlva felöntöttem, annyi vízzel, ami éppen ellepi. Medvehagymával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, és feltesszük főni kevés vízben. Amíg fő, a salátát leveleire szedjük, nagyon alaposan megmossuk. Amikor a krumpli puha, hozzáadjuk a leveleke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA mirelit sóskát 1 dl vízzel felolvasztjuk, teszünk bele egy csipet sót, a kristálycukrot, majd felengedjük a tejjel. 15 percig főzzük. A habaráshoz 1,5-2 dl tejet 3 evőkanál tejfö...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűBabot előző este átválogat, beáztat Másnap kuktába a babot, a megmosott füstölt oldalast és a babérleveleket Só NO Kb 1 óra főzés Fokhagymás rántás tejjel és főzőlével Összefo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű