Tésztához:
1 tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
11 evőkanál olaj
15 evőkanál liszt
11 evőkanál cokor
2,5 dl tej
2 evőkanál holland kakaópor
Töltelékhez:
25 dkg túró
1 tojás
1 evőkanál búzadara
1 csg vaníliás cukor
5 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóit tálban összekeverjük kézimixerrel, majd kizsírozott, lisztezett, mély oldalú tepsibe öntjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd evőkanállal a tészta tetejére csapkodjuk szabálytalan foltokban.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük, majd tűpróba után a sütőt elzárjuk.
Kihűlés után felszeleteljük.
A töltelék helyett gyümölcsdarabokkal (pl. meggy, narancs, kiwi stb.) is süthető.
Egy nagyobb serpenyőben keverjük össze a vizet a cukorral, amíg teljesen fel nem oldódik a cukor. Miután kissé barnássá színeződött, adjuk hozzá a vajat és kavargassuk addig, amíg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes keverékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTélba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, asz olvasztot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket előző nap felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre és hagyjuk megszikkadni. Az almákat nagylyukú reszelőn lereszeljük és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű