Gesztenyekocka
Hozzávalók:
A tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor
A krémhez: 1 cs. vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
A tetejére: kb. 4-5 dl felvert habtejszín, díszítésnek kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.
Egy kb. 31 * 24cm tepsiben, sütőpapíron megsütjük a piskótát. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt.
A pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint gépi habverővel a maradék porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá kisebb adagokban a gesztenyemasszát, majd a kihűlt pudingot is, és keverjük simára. Rummal ízesíthetjük.
Összeállítás : A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és kakaóporral díszíthetjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
Andi konyhája
A tésztához az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd pihentessük 10 percig. Ezután osszuk 2 részre a tésztát. Az egyik feléből nyújtsunk 2 db 14x20 cm-es lapot, majd tegyük sütőpapír...
Elkészítési idő:Keverjük össze a porcukrot és a mákot. Forraljuk fel a tejet. Közben egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliarúd magjaival. Miután felforr...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és liszttel meghintjük. A kinyújtott...
Elkészítési idő: