kb. 70 dkg csirkemáj
5-6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő (én Vegetát használok)
csipet bors
minimális mennyiségű étolaj.
(Szerintem libazsírral finomabb lehet!)
A májat alaposan és teljesen megtisztítom minden sallangtól, csirkeszívtől, hártyától és egyéb undi dologtól, és kisebb darabokra vágom.
Az olajat felforrósítom serpenyőben (a VOK a legjobb, abban valamiért nem kezd önálló életbe a máj ), beleteszem a májat, és fakanállal szinte folyamatosan keverve megpirítom.
A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát kb. 2-3 perc után teszem bele, a fűszereket még később.
Hogy pontosan mennyi az elkészülési idő, azt nem tudom meghatározni, amikor már szépen megpirul a máj (barna), mindig kiveszek egy darabot és megkóstolom.
Szükség esetén, ha nagyon kevés a szaft, kevés vízzel pótolható, hogy puhuljon, és ne szárazra süljön.
Legjobb krumplipürével tálalni, de rizzsel sem lehet rossz.
Elkészítjük a bundát. A tojást, lisztet, étkezési keményítőt, a fűszereket, olajat és vizet csomómentesre keverjük. A csirkét nagyobb kockákra vágjuk, és a tésztába keverjük, hagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször is tisztítsd meg a csirkemellet, és vágd ízlés szerint 2-3 szeletbe. Sózd és borsozd. 2. A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát. 3. Egy na...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA hagymát nagyon apróra vágom, és a gombát is feldarabolom. Kicsit félreteszem. A csirkemellet fél tenyérnyi darabokra vágom, besózom, és a lisztbe forgatom. Egy nagyobb serpenyőb...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst vágd tetszőlegesen szeletekre, kockákra vagy csíkokra, a zöldségeket pucold meg. A hagymát egy kiskanálnyi kókuszzsíron pirítsd meg. Add hozzá a húst, majd a többi zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű