- bármilyen száraz tészta
- sűrített paradicsom
- kolbász (jobb ami nem annyira száraz még)
- zsíradék (olaj,zsír)
- só
Sós vízbe megfőzzük a tészta.
Elkészítjük közbe az alapot. Kevés zsíradékon a kolbász darabokat megpirítjuk,csak annyira hogy a kolbászzsír kisüljön belőle,majd a sűrített paradicsomot hozzáöntjük (ízlés szerint). Összemelegítjük és összekeverjük a tésztával.
Ha a paradicsom túl savanyú egy kevés édesítőt keverjünk még bele.
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk fél liter vízbe, hogy feloldódjon. A tejfölt elkeverjük két evőkanál liszttel, majd egy merőkanállal hozzáadunk a forró levesből, simára keverj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1.A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű