Családireceptkönyv.hu

Duplasajtos töltött pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta
15 dkg finomliszt
8 dkg trappista sajt
8 dkg vaj
3 tojás
2 dl tej
1 kávéskanál só
Sajtkrém
15 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 dkg liszt
2 tojássárga
1 dl tej
csipet só

Elkészítés:


A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és forrásig hevítsd. Add hozzá a sót és a lisztet, majd pár perc alatt főzd simára. Addig kevergesd habverővel, amíg el nem válik az edény falától. Ezután hagyd hűlni. Közben reszeld le a sajtot. Ha a massza langyos, egyenként üsd bele a tojásokat, és dolgozd nagyon simává. Végül add hozzá a reszelt sajtot is.

Vizes kézzel vagy vízbe mártott kanállal szaggass a keverékből diónyi gombócokat. Rakd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben megnőnek. Kend le tojással, és előmelegített sütőben, 175 fokon süsd pirosra körülbelül 15-20 perc alatt. A pogácsákat hagyd hűlni.

A sajtkrémhez öntsd a tejet egy lábosba, add hozzá a tojások sárgáját, a lisztet és a sajtot. Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd teljesen hűtsd ki. Ezt követően a krémet keverd habosra a vajjal. Ezzel töltsd meg a megsült pogácsákat, és reszelt sajttal díszítsd.

Duplasajtos töltött pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tibor
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

Könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük, ha van idő 2-szer bedagasztjuk. Szaggatjuk, tetejét tojássárgájával kenjük be, megszórjuk a sajttal, kiszaggatjuk és sütjük 170 fok...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dorottya
Hagymás pogácsa
Hagymás pogácsa

A tejet meglangyosítottam, beleszórtam a cukrot, majd belemorzsoltam az élesztőt. Hagytam 10 percig pihenni. A vajat elmorzsoltam a liszttel, majd belekevertem a sót. Közepébe egy...

Elkészítési idő: 1, 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kombe (töltött kenyér)
Kombe (töltött kenyér)

Érdemes a töltelék elkészítésével kezdeni. A tejfölt és a mascarponét elkeverem, félreteszem. A vajat az olajjal szintén elkeverem, ezt is félreteszem. A szalámit, sonkát, virslit,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 1 órahosszát kelesztem. Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastgságúra kinyújtom Pogácsaszaggatóval kiszaggatom. T...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk