Családireceptkönyv.hu

Kifli házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.

Kifli házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött pizza
Töltött pizza

Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel cukorral. Mindent összekeverünk, jól kidolgozzuk hagyjuk kelni. Addig a töltelékhez valókat felkockázzuk és összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk fé...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vékony olasz pizzatészta
Vékony olasz pizzatészta

Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szob...

Elkészítési idő: 30'
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tésztás cicege
Tésztás cicege

A lekvár és egy kevés őrölt dió kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd felforrósított , nem bő olajban lapos lepényeket sütünk belőle ( lapcsenkához, tócsnihoz hasonlít), h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LÁNGOS - HŰTŐS *
LÁNGOS - HŰTŐS *

A lisztet a sóval elkeverem, beleütöm a tojásokat, hozzáöntöm a tejfölt és a tejet, belemorzsolom az élesztőt és alaposan összekeverem. Kézzel simára dagasztom. Amikor selymessé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk