Családireceptkönyv.hu

Paleo Lúdláb torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



a piskótához:
2 tojás
2 csapott evőkanál eritrit (nyírfacukor vagy xilit)
8 dkg darált dió

a krémhez:
25 dkg főzött tojássárgája rúd
5-8 dkg méz (vagy porrá őrölt xilit vagy eritritol)
1 vaníliarúd kikapart magjai
1/2 dl víz
25 dkg szoba hőmérsékletű, de nem folyékony kókuszolaj
8 dkg holland kakaó
25 dkg kimagozott meggy
ha belefér a paleoba akkor egy kevés rum (elhagyható)

a díszítéshez:
13 szem meggy

Elkészítés:


A piskótához a tojásfehérjéből az édesítővel kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Végül óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a darált diót is. Sütőpapírral bélelt 18 centis, kapcsos tortaformába téve, 175 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük. Ezalatt elkészítjük a krémet, amihez a főtt tojássárgája rudat a vízzel és a vaníliával krémesre turmixoljuk. A kókuszolajat, a kakaóval, az édesítővel és a rummal turmixgép legkisebb fokozatán egyneművé dolgozzuk. Végül a két krémet összedolgozzuk (én ezt is a turmixgépben szoktam). A csoki krémből 10 dekát félreteszünk. A többihez hozzáforgatjuk a magozott meggyet. A piskótáról eltávolítjuk a papírt. Visszatesszük az oldalán sütőpapírral bélelt tortaformába. Rásimítjuk a meggyes krémet, majd végül a félretett krémet. A tetejét meggyszemekkel díszítjük. Szeletelés előtt 2-3 órán át hűtőszekrényben dermesztjük.

Paleo Lúdláb torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Csokis tejszínes kocka
Pudingos - Csokis tejszínes kocka

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 2. Nagy (gáz tepsi)méretű tepsiben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. 3. A krémhez a pudingport cukor nélkül megf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kókuszos roló
Kókuszos roló

Előre a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A lisztet és cukrokat elkeverjük, majd a tejjel simára keverjük, felfőzzük és hagyjuk hűlni. Ezután a vajjal simára kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Boszorkány-pogácsa - OK
Diós - Boszorkány-pogácsa - OK

1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás - Érsekszelet - OK
Almás - Érsekszelet - OK

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk