Tésztához:
75 dkg liszt
1 tasak sütőpor
25 dkg porcukor
35 dkg margarin
2 tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)
Töltelékhez:
a vastagabb tésztalap
15 dkg vaj
6 dkg porcukor
6 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma
A tetejére:
1 csomag puncsos pudingpor
4 evőkanál cukor
3 dl tej
6 dkg vaj
rumaroma
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Puncssodó
Elkészítése:
5 tojást habüstben elkeverünk 5 kanál porcukorral és 4 evőkanál rummal.
Feleresztjük fél liter forró tejjel, és tűzön sűrüre főzzük. Forrnia nem szabad!
A tűzről elvéve tovább verjük amíg kihűl.
Mindent összegyúrunk, apró kifliket formázunk belőle. Forró sütőben gyorsan megsülnek. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 200 oC-on és vajazzuk ki a sütőformát! 2. Hámozzuk meg az almákat, negyedeljük el őket és „operáljuk ki” a magházat! Vágjuk 1-2 cm vastag gerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat és a cukrot egy tálba tesszük, összekavarjuk.. A lisztet, a sütőport, a kihűtött olvasztott vajat és a vaníliát hozzáadjuk és robotgéppel összekavarjuk. A megmosott sző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű