menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor mandula, dió vagy mogyoró – házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg dió, vagy mogyoró, mandula – de lehet vegyesen is!
15 dkg cukor vagy méz
mézeskalácshoz használatos fűszerek – ízlés szerint (én Kotányi-féle keveréket használtam)
0.5 dl víz

Elkészítés:


Egy serpenyőben megpirítjuk a diót. Semmit nem kell alá tenni, csak folyamatosan kavargatni. Amikor kezd leválni a vékony héja, és illatozik is, leveszem a tűről, és óvatosan áttöltöm egy másik edénybe. A vékony héj ott marad a serpenyő alján, ezt kidobom. A diót visszaöntöm a serpenyőbe. Megszórom cukorral, vagy a meglocsolom mézzel, és rászórom a fűszereket. Visszateszem a tűzre, és éppen csak keverek rajta kettőt, de nem várom meg, hogy a cukor olvadni kezdjen, a fűszerek meg égni!

Mielőtt még ez bekövetkezne, rálocsolok 0.5 dl vizet. Gyors mozdulatokkal elkeverem, és keverem tovább folyamatosan, hogy mindenhol érje a diót a sűrű, fűszeres szirup. Vigyázat, nagyon gyorsan párolog, és mi éppen ezt akarjuk!

Amikor már elpárolgott róla a víz, egy tálkába szedjük, hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Alig kell hozzá 10 perc, és kész. Csak úgy magában is nagyon finom csemege, de én összetörve sütik, torták tetejére is használom.

Bajor mandula, dió vagy mogyoró – házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Egyszerű sajtos rúd
Egyszerű sajtos rúd

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, belereszeljük a sajtot, sózzuk. A tejben foldjuk a szódabikarbónát, hozzáöntjük a liszthez. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, megkenjük tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cseresznyés - Habos cseresznyés lepény
Cseresznyés - Habos cseresznyés lepény

1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, amiből 2 kanállal félreteszünk a tojásfehérjéhez, egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot. 2. Ezután felváltva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mamika
Non Plus Ultra
Non Plus Ultra

Ezután a tésztát vékonyra nyújtotta, kis pogácsaszaggatóval köröket szaggatott belőle és kivajazott tepsibe tette.később a tojásfehérjét a porcukorral és pici citromlével habbá ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jégkrém erdei gyümölcsös joghurt
Jégkrém erdei gyümölcsös joghurt

A gyümölcsöt főzzük össze 8 dkg nyírfacukorral, majd hűtsük le. Szórjuk a joghurtba a maradék nyírfacukrot és a vaníliát, és alaposan keverjük el. A tejszínt verjük fel. Óvatosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk