50 dkg tészta, 2 paradicsom, v. hagymakrém, 1 csirkemell, 2 dl tejföl, 3 ek. olaj, 2 tyúkhúsleveskocka, 1 mk. gyömbérpor, 1 mk. bors, 1 kv kanál keményítő, fokh. krém, só
Tésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
Kockákra vágott csirkemellet hagymakrémmel kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot és a fűszereket. 2 dl vízzel felengedjük és leveskockákat bele. Kis lángon besűrítem. Tejfölt, keményítőt fél dl. vízzel simára keverem, beleöntöm a mártásba. Besűrítem és ráöntöm az egészet a tésztára.
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm. A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágom a hagymát, olajon megpirítom, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítem, majd az apró kockára vágott burgonyát hozzáadom. Felöntöm kevés vízzel. Egy fazékba vizet forra...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összek...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő. A lisztet elkeverjük a sóval, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes