– 4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
– Sajt ízlés szerint (Trappista)
– 1 felvert tojás
– 2 evőkanál tejpor
– 1/3 csésze liszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1/8 teáskanál bors
– 1 teáskanál vaj
– olaj a sütéshez
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
• Előmelegítjük a sütőt úgy 190 °C-ra. • Befújjuk a sütőpapírt és egy rétegben ráhelyezzük a hasábburgonyát. Finoman megkenjük olvasztott vajjal. • Úgy 7 percen keresztül sütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 400 fok. Vágott sárgarépát hosszában „krumpli”. Következő, keverjük össze olívaolaj, parmezán, fokhagyma por, petrezselyem, só, bors egy közepes tálba. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű