menu

Családireceptkönyv.hu

Reszelj össze sajtot és krumplit!


Írta:

Elk. idő: 1,30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– 4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)

– Sajt ízlés szerint (Trappista)

– 1 felvert tojás

– 2 evőkanál tejpor

– 1/3 csésze liszt

– 1 teáskanál só

– 1 teáskanál cukor

– 1/8 teáskanál bors

– 1 teáskanál vaj

– olaj a sütéshez

Elkészítés:


Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!

Reszelj össze sajtot és krumplit!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hasábburgonya édesburgonyából fahéjjal
Hasábburgonya édesburgonyából fahéjjal

• Előmelegítjük a sütőt úgy 190 °C-ra. • Befújjuk a sütőpapírt és egy rétegben ráhelyezzük a hasábburgonyát. Finoman megkenjük olvasztott vajjal. • Úgy 7 percen keresztül sütjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
sajtos sült sárgarépa
sajtos sült sárgarépa

Melegítsük elő a sütőt 400 fok. Vágott sárgarépát hosszában „krumpli”. Következő, keverjük össze olívaolaj, parmezán, fokhagyma por, petrezselyem, só, bors egy közepes tálba. Add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA

Zöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás tojás
Gombás tojás

Egy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk