• 1 édesburgonya, nagyon vékony hasábra vágva
• 1/2 teáskanál barnacukor
• 1/2 teáskanál fahéj
• Felolvasztott vaj
• Előmelegítjük a sütőt úgy 190 °C-ra.
• Befújjuk a sütőpapírt és egy rétegben ráhelyezzük a hasábburgonyát. Finoman megkenjük olvasztott vajjal.
• Úgy 7 percen keresztül sütjük, míg el nem kezdenek barnulni, majd a másik oldalukra fordítjuk őket és újabb 7-10 percen keresztül sütjük.
• Kivesszük a burgonyát a sütőből, majd megszórjuk fahéjjal és barnacukorral is. A továbbiakban átszórjuk egy tálba és megkeverjük, hogy teljesen be legyenek vonva. És Voilá: már tálalhatjuk is!
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit nagyobb kockára vágjuk. Minden zöldséget sós vízben megpárolunk. Arra vigyázzunk, hogy mindegyiknek m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Megmossuk a padlizsánokat, végüket levágva zöldséghámozóval megtisztítjuk őket. Hosszában kb. 1/2-1 centis szeletekre vágjuk és egy tálban besózva félretesszük legalább 10 percr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott padlizsánok szárát levágjuk, a felületüket villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne repedjenek meg. A tűzhely felső, forró vaslapján forgatva, 220 °C-os sütőb...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű