2 bögre (2,5 dl-es) penne-, vagy összetört makarónitészta
- 1 mokkáskanál só
- 3-4 evőkanál vaj
- 2 bögre reszelt edámi és cheddar sajt vegyesen (20 dkg)
- 1/2 bögre tej
A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra! Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy jénai tálba, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd egy bögre (10 dkg) reszelt sajtot. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt.
20140318_121440
Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe bő 25 percre!
20140319_125401
Mac and cheese1
Jó étvágyat! :-)
Előre elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem) Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát szeletekre ,a májat pedig kockákra ( csikokra is lehet ) A megpirított hagymához hozzáadjuk a májat, és többször megkeverjük, amíg a máj meg nem pirul. Hozzáadunk piros...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csirkecombokat gazdagon sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával is, kézzel alaposan belemasszíroztam a bőrébe, és egy serpenyőben (pontosabban az óriás serpenyőmben) pici...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, zsírjára pirítjuk. (2-3 perc) Megszórjuk piros paprikával, borssal, majoránnával. Feleresztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű