80 dkg savanyú káposzta
3 evőkanál napraforgó olaj vagy egy diónyi zsír
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
2 db babérlevél
3 evőkanál cukor, vagy méz
3 - 4 deciliter víz
A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt vagy olajat az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek.
Ráteszem a kinyomkodott káposztát, a babérlevelet, a cukrot,a csipet sót, a vizet, és átforgatom.
Fél óráig párolom fedő alatt, majd utána leveszem a fedőt, hozzáadom az őrölt fűszerköményt és sűrűn kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla. Szükség esetén a vizet pótolom, de mindig csak annyit, hogy a káposzta el tudja főni.
1. A sütőt 240 °C-ra (gáz 8. fokozat) bemelegítjük. A krumplit vízben 30-35 perc alatt puhára főzzük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. 2. A tojássárgákat a vajjal simára, habo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit héjában főzzük. 2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. 3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPácold be a megtisztított és gerezdekre vágott céklát: locsold meg kókuszolajjal, tépkedj rá rozmaringot, borsozd, sózd meg, keverd jól össze és hagyd állni 1-2 órát. 170 fokon 40...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű