40 dkg újkrumpli
1 csokor újhagyma vagy 1 közepes lila hagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
só, bors
3 dl zsíros tejföl
1 teáskanál őrölt pirospaprika (elhagyható)
Ezt a salátát előételként magában, vagy frissen sült húsok mellé köretnek is fogyaszthatjuk. Lehetőség szerint minél kisebb, falatnyi krumplikat válogassunk hozzá.
Sós vízben héjastul megfőzzük a krumplit.
Összekeverjük a tejfölt az olajjal, a mustárral, a fűszerekkel, azután hozzáadjuk az aprított hagymát és a langyos krumplit. Behűtjük, majd őrölt pirospaprikával megszórva tálaljuk.
Vágjuk fel csíkokra a zöldséget fűszerezzük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, majd 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt süssük meg.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. Ezeket egyberakjuk és összekeverjük. 1 pohár majonézbe 2 evőkanál citromlét, kevés sót és borsot keverünk, majd ráöntjük a salátára, és jól összeforgatjuk. 2. Egy órára bete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes zöldséget mossuk meg, majd tetszőleges darabokra vágjuk fel és tegyük őket salátástálba. A kenyeret vagy pitát szintén vágjuk össze tetszőleges méretűre, majd forgassu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghántjuk, apróra vágjuk. A húst apróra vágjuk. Az almát és a retket apró kockákra vágjuk. Az almakockákat elkeverjük a citromlével. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű