Tésztához:
12 tojásfehérje
36 dkg cukor
6 dkg liszt
1 kk őrölt fahéj / elhagyható/
36 dkg darált mák
Krémhez:
1 cs vaníliás pudingpor
4,5 dl tej
7 tojássárgája
12 dkg kristálycukor
2 citrom reszelt héja és leve
30dkg vaj vagy margarin
18 dkg porcukor
áfonya lekvár
Tészta:
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük habbá verni, majd a cukrot fokozatosan adagolva kemény habbá verjük. Belekeverjük a lisztet, fahéjat, mákot.
26 cm-es tortaformában 5 lapot sütünk belőle.
Krém:
Pudingot kevés tejjel, és a tojássárgájával elkeverjük.
A maradék tejet a cukorral és citromhéjjal felforraljuk, majd a pudingos keverékkel besűrítjük. Belekeverjük a citromlevet, majd hagyjuk kihűlni.
A puha vajat a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta lapokat krémmel egymásra rétegezzük, a harmadik lapra először rákenjük a lekvárt, utána a krémet.
végül a tetejére és oldalára is kenünk krémet .
Az oldalát mákkal , a tetejét áfonyával díszítjük.
Nekem a recept málnát írt, de ez volt itthon.
Szerintem más gyümölcs is jó hozzá.
Egy közepes tepsit (20x33 cm) kibélelünk sütőpapírral. A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni. A piskótához a lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta: A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn. Töltelék: A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat keverjük habosra a nyírfacukor porral. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat. 10 dkg zabpelyhet késes robotgépben aprítsunk porrá. Adjuk hozzá a zabpehely másik felét, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és megfőzzük sózott vízben. Még melegen áttörjük, sózzuk, borsozzuk és a vajjal, tejjel krumplipüré állagúra keverjük. Amikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű