4 zsemle,
3 tojás,
bors,
piros arany,
ételízesítő,
hagyma,
petrezselyem.
Töltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem zöldjét apróra vágva (persze ha akarunk, tehetünk bele még apróra vágott csirkemájat és gombát is).
Ezt a masszát muffin sütőbe raktam, és megsütöttem.
A kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat meg kell főzni sós vízbe. Miután megfőtt össze kell törni, a vajjal és tejföllel összekeverni, ízlés szerint sózni. Jéghidegre kell hűteni. Annyi liszttel keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát egy olívaolaj csepegtetésében, majd hozzáadjuk az őrölt marhahúst sóval és borssal. Addig főz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rántott krumplihoz a nagyobb szemű burgonyákat megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk, enyhén átsózzuk. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsiradékban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű