25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja
A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.
A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.
Az élesztőt keverjük el 1 ek cukorral és 2 ek liszttel elkevert langyos tejben, hagyjuk meleg helyen felfutni. Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros, langyos tejben elkeverjük az élesztőt kb. 10-15 perc alatt felfut. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztunk, a vajat csak a végén adjuk hozzá. Letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagaszt. 3 fele oszt., golyó formál, oválisra formál. kinyújt, 10 x 25 cm hosszú oldalról felteker. Összefon. Tepsi,papír ,kalács. 40 - 60 perc pihi. Leken. Megszór mag. Előm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű