Az alaphoz
25 dkg háztartási keksz (szögletes)
Az áztatáshoz
1.5 dl tej
2 ek cukor
0.5 dl rum (vagy 1 ek rumaroma)
0.5 dl kávé
A krémhez
3 csomag karamellás pudingpor
1 l tej
0.5 l Hulala
4 nagy Sportszelet
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
A 7 dkg vaj,15 dkg cukor,20 dkg liszt,fél csomag sütőpor,2 tojás sárgája, 1,5 dl tej keverékéből tésztát keverni, hozzákeverni a 2 tojás fehérjének habját.Reszelt citrom héjat bel...
Elkészítési idő: 1,5 óraTészta: A tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjéket az édesítőszerrel kemény habbá verjük. A tojáshabba óvatosan belekeverjük a tojások sárgáit, majd a sütőporral és a kaka...
Elkészítési idő: 2 óraA kekszet darabosra torni A csokit pici vizzel(1 teskanal) megoolvasztani A vajat is felolvasztani, de, ne fozni A kekszhez hozza keverni a cukrot,vaniliat,kakaot,a felolvasztot...
Elkészítési idő: 1 ora