6 ek víz
200 g cukor
220 ml tejszín
20 g vaj
1tk vaníliaaroma
(só)
Vizet és cukrot gázon olvasszuk, amikor már szép barnás színe van, levesszük a gázról. Belekeverjük a tejszínt,vaníliaaromát, (sót) utána a vajat.
Készítsünk mindent kézügybe, mert gyorsan kell cselekednünk. Kevés olívaolajon megdinszteljük a zúzott fokhagymát. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor nagyon keserű lesz. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet tegyük egy aprítógépbe, turmixgépbe, és pár percig turmixoljuk.A végeredmény egy krémes állagú, telesen homogén szerkezetű öntet lesz. Hűtőben pár napig eltartható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egrest a cukorral, a sóval meg a citromhéjjal a vízben puhára főzöm (kb. negyed óra). A tejfölben elkeverek egy púpozott kanál lisztet és behabarom vele a mártást. Egy kis tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével minden hozzávalót kézi habverővel összekeverek. A vanília rúd kikapart belsejét is. Miután mindent összekevertem, gőz felett (víz ne forrjon már,csak gyöngyözzön...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes