Selymes állagú kókusztej konzerv – 3 dl vagy fermentált joghurt (TED)
1 nagy kígyóuborka
Fokhagyma por
Só, kevés xukor
Őrölt bors
Őrölt kaporlevél
A kókusztej konzerv sűrűjét keverd össze a felsorolt fűszerekkel (kb. egy dl vízszerű anyag, melyet próbálj meg különválasztani)
A kígyóuborkát vágd fel apró kockákra, és keverd bele a fűszeres alapba
A tzazikit tedd legalább 1 órára a hűtőbe, hogy a krém összeérjen
A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megpucoljuk, majd kisebb hasábokra vágva kevés vízzel puhára pároljuk. A paprikákat kicsumázzuk, és félbevágva aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagy...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűA paprikákat megmostam, szárazra töröltem, majd gumikesztyűt húzva a csiliknek eltávolítottam a szárrészét, és felvágva eltávolítottam a magokat. A kápia paprikát – kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját a mustárral, a citrom levével, a fokhagymával és a fehérborssal összekeverjük. Kézi mixerrel, folyamatos keverés mellett cseppenként, lassan csurgatva adagoljuk...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Közepes