Tészta:
50 dkg finomliszt
150 g tejföl
3 db tojássárgája
5 dkg élesztő
1 ek cukor
2 dl tej
ízlés szerint só
20 dkg vaj(megolvasztva kihűtve)
6 db közees burgonya
Tetejére: tojásfehérje
1.Krumplit megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük, 1 tk. sóval és az olvasztott vaj felével összekeverjük.
2.Élesztő+cukor+langyos tej
3.Liszt+1 kiskanál sót elkeverjük, ebbe belemegy az élesztős tej, tojássárgák, tejföl.
4.Összegyúrjuk, bele a vaj, simára dolgozzuk.
5.Duplájára kelesztjük.
6.Kisodorjuk, rákenjük a krumplis masszát.
7.Hajtogatjuk, konyharuhával letakarjuk. Ezután 20 percenként még 3x hajtogatjuk
8. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, tetjén megcsíkozzuk, szaggatjuk.
9. Tetejüket lekenjük, 200°-on fél óra alatt megsütjük.
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk,...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel. Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk. Ezt háromszögekre sza...
Elkészítési idő:A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát pihentetés nélkül ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. Apró pogácsasza...
Elkészítési idő: