75 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2-3 kk. fahéj
2-3 kk. mézeskalács fűszerkeverék
3 ek. méz
3 tojás
28 dkg margarin
Margarint olvasztani, mindent összegyúrni. 1 éjszakára hűtőbe tenni. másnap kinyújtani, szaggatni, 180 fokon megsütni.
Gyorsan sül, hamar kiszárad.
Almaszeletekkel dobozba tárolva megpuhul.
A tojásfehérjéket a mandulával, a cukorral összekeverjük, a kissé ragacsos tésztát fóliába csomagoljuk és 1 órára lehűtjük. Ezt követően nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk,...
Elkészítési idő:A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval...
Elkészítési idő:Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk dagasztógéppel. A gombóccá formált tésztát kb. 30 percre a hútőszekrényben pihentetjük. Közben az áfonyát a cuk...
Elkészítési idő:Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Míg a töltelék elkészül (pár perc), addig pihentessük a tésztát. Ezu...
Elkészítési idő: