75 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2-3 kk. fahéj
2-3 kk. mézeskalács fűszerkeverék
3 ek. méz
3 tojás
28 dkg margarin
Margarint olvasztani, mindent összegyúrni. 1 éjszakára hűtőbe tenni. másnap kinyújtani, szaggatni, 180 fokon megsütni.
Gyorsan sül, hamar kiszárad.
Almaszeletekkel dobozba tárolva megpuhul.
A tojásokat kettéválasztjuk, külön edénybe tesszük a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a nyírfacukrot és egy csipet sót, majd elektromos kézi habverővel fehé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet kanalanként adagoljuk a liszthez úgy, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas tésztát kapjunk. Egy órára hűtőbe rakjuk pihenni. A meg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszt és csokoládé kivételével a hozzávalókat egy lábosban összekeverjük és felforraljuk. Olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal halmokat helyezünk kellő távols...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt 150 fokra melegítettem elő. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral, amit még megvajaztam egy kicsit és megszórtam cukrozatlan kakaóporral. 2. A mandulát egy serpenyőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű