70 dkg liszt
6 dkg élesztő
2 dl tej
4 evk cukor
6 evk víz
10 dkg vaj
4 db tojás
10 dkg porcukor
Tölteni: 2 tábla tejcsoki (vagy sűrű lekvár)
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, a többi folyadékot, a tojásokat, a felolvasztott vajat a kenyérsütő gép tartályába teszem, rászórom a lisztet, majd a felfuttatott élesztőt. A géppel jól kidolgoztatom, majd kb. 45 perc alatt megkelesztem. A megkelt tésztát átgyúrom, majd egyenlő adagokra osztom.
Kézzel kicsit kilapítom, beleteszem a tölteléket, majd összegömbölyítem és tepsibe teszem.
Előmelegített sütőben, 180 °-on kb 30 percig sütöm.
Ha kész, porcukorral megszórva tálalom.
Tölteni bármivel lehet, sűrű lekvár, nutella, csokoládé...
A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és az őrölt fahéjt hozzáadjuk a tojásokhoz és habosra keverjük, ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a vajat, a diót és a sütőport is. A barackot közben felkockázzuk és miko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A kifliket, kalácsot felkarikázzuk, szeleteljük, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel kikeverjük, ráöntjük a kiflikre. 2. Vajazott hőálló edénybe tesszük,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mogyoró helyettesíthető dióval, mandulával ízlés szerint. Én dióval készítettem például. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük. Majd kinyújtjuk, és kifli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű