50 dkg liszt
1 kk. só
2 tojássárgája
4 ek tejföl
2 ek zsír
2 dkg élesztő
2 dl tej
35 dkg töpörgyű
20 dkg liszt
2 kiscsipet bors
Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük.
Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x 15 perc pihentetésekkel ismételjük a hajtogatást. Tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 190-200°-on megsütjük.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a rámát, zsírt. Közepébe kis mélyedésbe tesszük a tejfölt, a tojás sárgákat és a futtatott élesztőt, reszelt sajtot. Összegyúrjuk, h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. Egy kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a kihűlt, áttört burgonyával, a vajjal, a 2 tojássárgájával. 2. A tésztát betakarva másnapig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe öntjük, és abban dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütőgép hiányában a lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vizet, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes