50 dkg liszt
1 kk. só
2 tojássárgája
4 ek tejföl
2 ek zsír
2 dkg élesztő
2 dl tej
35 dkg töpörgyű
20 dkg liszt
2 kiscsipet bors
Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük.
Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x 15 perc pihentetésekkel ismételjük a hajtogatást. Tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 190-200°-on megsütjük.
A liszthez adjuk a tojássárgáját, a tepertőkrémet és a vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, a felét a masszához adjuk, mixerrel összekeverjük, majd óvatosan sp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben felfuttatjuk.Majd a hozzávalókat alaposan megdagasztjuk. 2órát meleg helyen pihentetjük.4-5cm vastagságúra nyújtjuk és szaggatjuk.180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tésztához a lisztben elkeverem a sót és a sütőport, majd a vajat (vagy a margarint) a liszttel elmorzsolom és annyi tejjel összegyúrom, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz