50 dkg liszt
1 kk. só
2 tojássárgája
4 ek tejföl
2 ek zsír
2 dkg élesztő
2 dl tej
35 dkg töpörgyű
20 dkg liszt
2 kiscsipet bors
Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük.
Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x 15 perc pihentetésekkel ismételjük a hajtogatást. Tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 190-200°-on megsütjük.
A margarint serpenyőben felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az aprított bacont, majd hagyjuk langyosra hűlni. A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, 1 evőkanál lisztet, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint mikróban néhány másodperc alatt (30mp) felolvasztjuk, és a lisztekkel összekevetjük. Hozzáadjuk a sót, tojást, tejszínt (esetleg az őrőlt magokat, és sajtot), és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem a sütőporral, gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állította...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört túrót, végezetül a porcukrot és az élesztőt is beledolgozzuk a tésztába. A tejet a tésztához öntjük és si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű