menu

Családireceptkönyv.hu

Töpörtyűs pogácsa (csornai mama)


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 kk. só
2 tojássárgája
4 ek tejföl
2 ek zsír
2 dkg élesztő
2 dl tej

35 dkg töpörgyű
20 dkg liszt
2 kiscsipet bors

Elkészítés:


Rétestésztát gyúrunk. Töpörtyűt a liszttel borssal összegyúrjuk, hűtőbe pihentetjük.
Tésztát kinyújtjuk, egyik felébe töpörtyű, hajtjuk. Balról, jobbról, felülről, alulról. Még 3x 15 perc pihentetésekkel ismételjük a hajtogatást. Tetejét lekenjük a tojásfehérjével. 190-200°-on megsütjük.

Töpörtyűs pogácsa (csornai mama)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ibolya
Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a rámát, zsírt. Közepébe kis mélyedésbe tesszük a tejfölt, a tojás sárgákat és a futtatott élesztőt, reszelt sajtot. Összegyúrjuk, h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. Egy kevés tejben megfuttatjuk az élesztőt, és összegyúrjuk a liszttel, a sóval, a kihűlt, áttört burgonyával, a vajjal, a 2 tojássárgájával. 2. A tésztát betakarva másnapig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A sajtot lereszeljük, a legjobb, ha aprítóval morzsalékosra daráljuk. A vajat és a lisztet elmorzsoljuk, belekeverjük a reszelt sajtot, sót, parmezánt és gyors mozdulatokkal összeg...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mozzarellás batyuk
Mozzarellás batyuk

A tészta hozzávalóit kenyérsütőgépbe öntjük, és abban dagasztjuk, kelesztjük. Kenyérsütőgép hiányában a lisztbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vizet, a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk