- 240 g jó minőségű, minimum 70%-os kakaótartalmú csokoládé
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 250 ml habtejszín
- 2 ek. porcukor
Tegyél fel egy lábasban kevés vizet forrni, és helyezz fölé egy másik lábast úgy, hogy az alja ne érjen a lobogó vízbe, csak a gőz melegítse alulról.
A fölső lábasba (vagyis ne abba, amelyikben a víz forr ? ) tördeld bele a csokoládét, és add hozzá a vajat nagyobb darabokban.
Tördeld a lábasba a csokoládét
Időnként megkeverve, hagyd, hogy a csoki és a vaj teljesen elolvadjon, és ragyogóan selymes, sűrű folyadékot alkossanak, ez kb. 15-20 perc.
Hagyd összeolvadni a csokit és a vajat
Közben a habtejszínt verd fel 1 evőkanál porcukorral, és tedd a hűtőbe.
Ha a csoki és a vaj teljesen elolvadt, akkor vedd le a gőzről.
Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét tedd egy külön edénybe, a sárgáját pedig egyenként add a megolvadt csoki-vaj keverékhez, és keverd el teljesen. Mivel a csoki mousse nyers tojásból készül, ügyelj arra, hogy csak nagyon friss tojásokat használj, és jól mosd meg őket.
Figyelj arra is, hogy az olvadt csoki ne legyen túl meleg, csak kb. mint a kezed. Ha ennél jóval melegebb lenne, akkor hagyd egy kicsit hűlni szobahőmérsékleten, mielőtt a tojássárgákat belekevered.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá a másik 1 evőkanál porcukorral.
Először a felvert tojásfehérjét (2-3 részletben), majd a tejszínhabot forgasd a csokiba. Bánj óvatosan a habokkal, lehetőleg egy spatulát használva, minél kevésbé törjön össze.
Ennél a pontnál, forgatás közben az egész csoki mousse meglehetősen ronda, de ne ijedj meg. Ügyelj arra, hogy rendesen átforgasd, a hab és a csokoládé jól elkeveredjen. Ha így teszel, a végeredmény tökéletes és csodálatos édesség lesz.
Forgasd bele a csokiba a habokat
Öntsd poharakba, amikben szépen tudod tálalni, takard le műanyag fóliával, és tedd hűtőbe. Legalább 4 órát hagyd állni, de még jobb, ha egy egész éjszakára ott hagyod.
A hozzávalókat összegyúrtam, majd rögtön utána diónyi gombócokat gyúrtam belőle (25 db). Zsírpapírral bélelt tepsire tettem őket és villával megnyomtam a tetejüket. Így formáztam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAus Mehl, Butter, Salz, Zucker, Vanillezucker, Zimt und den geriebenen Mandeln einen glatten Teig kneten - anschließend den Teig 30 Min. in den Kühlschrank stellen und rasten lass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű