A hájas tésztához
100 g sertésháj
160 g finomliszt
1 db tojás
1 késhegynyi só
1 késhegynyi cukor
30 g tejföl
25 ml fehérbor (száraz)
2 ek szódavíz
A krémhez
1 l víz
3 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
6 db tojásfehérje
200 g porcukor
A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az alsó tészta legyen kicsit nagyobb, hogy a széleit a tepsi szélén felhajthassuk (különben ha a töltelék érin...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűVajas lisztes tepsibe sütjük. Almából kivágjuk a magházat, karikákat szeletlünk. Közepe is átsüljön. Tetejére fahéjas porcukor.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vízbe beleteszem az összes hozzávalót, felfőzöm, míg a dara megpuhul, kb 6 percig, jól megdagad, akkor jó, ha átlátszó, enyves állagú, nagyon hidegre kihűtöm, majd habverővel f...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű180 fokra melegítsd elő a sütőt. A tojásokat, a cukrot, a citromlevet és a citromhéjat keverd alaposan össze kézi habverővel. Ezután add hozzá a felkockázott, szobahőmérsékletű va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű