menu

Családireceptkönyv.hu

mákosguba torta madártej krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: ( 24 cm-es kapcsos formához)

12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola ( opcionális )

Krém :

4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj

Tetejére :

3 dl tejszínhab
1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
kevés szemes mák díszíteni

Elkészítés:


Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

Jó étvágyat hozzá!

mákosguba torta madártej krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Szilvás - Szilvás kelt pite
Szilvás - Szilvás kelt pite

1. Az élesztőt apróra morzsoljuk, hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, felöntjük a langyos tejjel és kb. 15 percig állni hagyjuk. 2. A vajat megolvasztjuk. 3. A lisztet nagy tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar amerikai palacsinta
amerikai palacsinta

Az almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mandulás-narancsos keksz
Mandulás-narancsos keksz

Ez a keksz a nem formatartó típusú kekszek közé tartozik, ebből kiszúró formákkal szabályos formákat szaggatni nem lehet. Elkészítése egyszerűbb és gyorsabb is: arra kell csak figy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TÚRÓS KUGLÓF
TÚRÓS KUGLÓF

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hozzávalókat alaposan kiverjük, és a nagyon alaposan kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük. Tűpróbáig sütjük, kb. egy órát. Ennyi. Hi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk