20 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
1 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
2 dl tej
2 ek vaj
1 csipet só
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
A tojást, a langyos tejet és az olvasztott vajat pedig egy másik tálban felverjük.
A liszthez hozzáöntjük jó sűrű kevergetés mellett az előzőleg jól felvert tejes keveréket, majd az egészet kikeverjük úgy, hogy egy jó sűrű, de mégis kissé folyós masszát kapjunk.
A gofrisütőt olajjal kikenjük, és belemerjük adagonként a gofri masszáját, és megsütjük. A végén ízlésünknek megfelelően fogyasztjuk!
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMindent a botmixer keverőtáljába tettem és botmixerrel simára kevertem. Két rétegben raktam bele bogyósokat, hiszen ők ugyanolyan fontos szereplői ennek az egyszerű, de nagyszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűElőször a vajat a cukorral kell kikeverni, majd hozzáadni a tojást, pisztáciát, szódabikarbónát és lisztet. Miután a tészta összeállt, hűtőben pihentetjük egy órát. A tésztából d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű