Fehér tészta:
2-3 ek.cukor
3dl tej
1dl olj
5dkg élesztő
csipet só
15 db pötyi
60dk liszt
Barna tészta:
2-3 ek.cukor
3dl tej
1dl olj
5dkg élesztő
csipet só
20 db pötyi
60dk liszt
3 ek kakaó
A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő:A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 1 napLangyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...
Elkészítési idő: