30 dkg cseresznye (magozatlan)
30 dkg eper
5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (tönkölyliszt)
5 evőkanál gesztenyeliszt
3 db tojás
5 ek. xilit
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
1 db vanília (őrölt, bourbon)
2 dl rizstej (tej)
50 ml főzőtejszín
2 dkg mascarpone (light)
1. A cseresznyét és a feldarabolt epret egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsi alján eloszlatjuk.
2. A tojásokat a xilittel, sóval, fahéjjal, vaníliával egy robotgép segítségével kikeverjük.
3. Hozzáadjuk a kevéske tejszínt.
4. A robotgép segítségével egyenletesen hozzákeverjük a gesztenye- és tönkölyliszt keverékét.
5. Majd a mascarponét is.
6. Végül hozzákeverjük a (rizs) tejet is, amíg egy palacsintatészta állaghoz jutunk. Ezt a tésztát a gyümölcsökre öntjük.
7. 200°C-os sütőben lefóliázva 25 percig sütjük, majd levéve a fóliát újabb kb. 25 percig sütjük 180°C-on.
Krém: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyiket kinyújtjuk, tepsibe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel közepes fokozaton 3-4...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a tészt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Miután összeállt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon téglalap alakúra nyújtjuk, és rákenjük a tölteléket: A tojások fehérjét a cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű