30 dkg cseresznye (magozatlan)
30 dkg eper
5 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (tönkölyliszt)
5 evőkanál gesztenyeliszt
3 db tojás
5 ek. xilit
1 csipet só
1 kávéskanál fahéj
1 db vanília (őrölt, bourbon)
2 dl rizstej (tej)
50 ml főzőtejszín
2 dkg mascarpone (light)
1. A cseresznyét és a feldarabolt epret egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsi alján eloszlatjuk.
2. A tojásokat a xilittel, sóval, fahéjjal, vaníliával egy robotgép segítségével kikeverjük.
3. Hozzáadjuk a kevéske tejszínt.
4. A robotgép segítségével egyenletesen hozzákeverjük a gesztenye- és tönkölyliszt keverékét.
5. Majd a mascarponét is.
6. Végül hozzákeverjük a (rizs) tejet is, amíg egy palacsintatészta állaghoz jutunk. Ezt a tésztát a gyümölcsökre öntjük.
7. 200°C-os sütőben lefóliázva 25 percig sütjük, majd levéve a fóliát újabb kb. 25 percig sütjük 180°C-on.
Az egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük a mixerrel. Hozzáöntjük az olajat, majd fakanállal hozzákeverjük a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A piskóta elkészítése: Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű