- 1 db közepes cukkini (megpucolva, lereszelve)
- 3 tojás
- 4 ek. eritrit
- 4 ek. olvadt kókuszzsír
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 ek. Szafi Fitt süteményliszt
- 15 dkg mazsola
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzáadjuk a cukkinit, kókuszolajat, sütőport és a lisztet. Hígabb masszát kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe öntünk, rászórjuk a mazsolát, megmozgatjuk a tepsit, hogy a mazsolák ne maradjanak a tetején (mert ott megégnek). Előmelegített sütőben, 180°C-on, 30-35 percig sütjük. Ha megsült, letakarva hagyjuk teljesen kihűlni. Majd kifordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Csokis réteg:
100 g étcsokit (én 74 %-ost) felolvasztunk, hozzáadunk 1/2 dl vizet, 1 ek. kókuszolajat és 4 ek. Szafi Fitt süteménylisztet. Alaposan elkeverjük és a kihűlt tésztára simítjuk. Szeletelés előtt tegyük hűtőbe, hogy a csokis réteg megszilárduljon.
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, kakaóval, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és az olajat, beleforgatjuk a habot. Pap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat, a fél citrom levét. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, és végül óvatosan a 3 tojás ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű