• 1 kis fej édeskáposzta
• 2 fej vöröshagyma
• 2 marék (fagyasztott) zöldborsó
• 1-2 dl kókusztej (elhagyható)
• 2 ek. olívaolaj
• 2 tk. currypor
• esetleg só, bors
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, majd vékony csíkokra szeljük fel.
Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.
Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, ha szükséges.
kb. 1 kg. nyers burgonya lereszelve a nagy lyukú reszelőn, 1-2 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kis vegeta, és pár kanál liszt. Ezeket összekeverni, és kanállal kis halmok...
Elkészítési idő:A csíkokra vágott házi szalonnát megpirítottam, addig felkockáztam a cukkinit. Hozzáadtam a szalonnához, picit még sóztam, fokhagymáztam - kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt p...
Elkészítési idő: