• 1 kis fej édeskáposzta
• 2 fej vöröshagyma
• 2 marék (fagyasztott) zöldborsó
• 1-2 dl kókusztej (elhagyható)
• 2 ek. olívaolaj
• 2 tk. currypor
• esetleg só, bors
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, majd vékony csíkokra szeljük fel.
Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.
Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, ha szükséges.
A forrásban lévő vízbe tesszük a rizst, nagy lángon kb. 2 perc múlva forr. Ekkor vedd kisebbre a lángot de végig forrjon. Tedd bele a többi hozzávalót is. Folyamatos kavargatás,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 30 deka főtt és szitán áttört burgonyát, 12 deka lisztet, egy vagy két tojás sárgáját, pici sót, összekeverjük s liszttel meghintett gyúródeszkán pogácsákat vagy hengereket gyúru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a burgonyát meghámoztuk, lereszeljük, majd hozzákeverjük a hozzávalókat. A szokásos módon serpenyőben vagy kiolajozott tepsiben pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat alaposan mossuk meg, helyezzük őket tepsibe, majd mélyen vagdossuk be, de úgy, hogy az alját ne vágjuk át a burgonyának. A krumplit sózzuk, borsozzuk, az olajjal me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű