• 1 kis fej édeskáposzta
• 2 fej vöröshagyma
• 2 marék (fagyasztott) zöldborsó
• 1-2 dl kókusztej (elhagyható)
• 2 ek. olívaolaj
• 2 tk. currypor
• esetleg só, bors
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, majd vékony csíkokra szeljük fel.
Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.
Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, ha szükséges.
Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon). Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfent
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű