• 1 kis fej édeskáposzta
• 2 fej vöröshagyma
• 2 marék (fagyasztott) zöldborsó
• 1-2 dl kókusztej (elhagyható)
• 2 ek. olívaolaj
• 2 tk. currypor
• esetleg só, bors
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitől, majd vékony csíkokra szeljük fel.
Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.
Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, ha szükséges.
Magas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsemlét vágd kisebb, körülbelül másfélszer másfél centis kockákra, tedd tepsibe, és a sütőben 180 fokon pár perc alatt pirítsd meg, majd hűtsd ki. A vajat hevítsd fel, add hozzá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA rizst annyiszor mossuk hideg vízbe jó alaposan még a víz már nem lesz fehéres.250g rizshez 375ml víz és minden következő 200g rizshez 250ml víz.Felforraljuk majd ezután levesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit héjában főzzük. 2. Közben a hagymát durva kockára vágjuk és az olajban barnára pirítjuk. 3. A megfőtt krumplit hideg vízzel öblítjük és melegen hámozzuk. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű