Családireceptkönyv.hu

Light paleo szilvásgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 600 g karfiol főzve, leturmixolva
• 200 g zsírtalanított kókuszliszt
• 20 g útifűmaghéj
• 2 tojás
• édesítő ízlés szerint (esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
• szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
• diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen panírmorzsa)

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180°C-on előmelegítve kb. 30 percet.

Light paleo szilvásgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből
Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires Lángos
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Kefires Lángos

A hozzávalókból dagasszunk tésztát, majd letakarva tegyük félre 40-45 percig, hadd keljen meg. Ha megtörtént, kissé olajos kézzel szakítsunk ki belőle kis darabot, amit aztán kinyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A liszthez hozzáadom a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrok belőle. 2. Kb. negyedórát szoktam keleszteni, közben feldarabolom a feltétet: hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos lasagne (Zé)
Spenótos lasagne (Zé)

A spenótot néhány órával főzés előtt kivesszük, hogy kiengedjen. A fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedórát f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk