• 600 g karfiol főzve, leturmixolva
• 200 g zsírtalanított kókuszliszt
• 20 g útifűmaghéj
• 2 tojás
• édesítő ízlés szerint (esetleg rakhatunk a tésztába fahéjat is)
• szilva a belsejébe eritrites fahéjjal szórva
• diétának megfelelő morzsa a külsejére (én fahéjas zabkorpát használtam, de használható akár mandula vagy dióőrlemény is, vagy bármilyen panírmorzsa)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. Érdemes esetleg pár órára hűtőbe tenni, bár én ezt a műveletet kihagytam és azonnal dolgoztam vele. Én nem nyújtottam ki a tésztát, hanem kézzel formáztam belőle gombócokat, amibe eritrites fahéjjal megszórt szilvát raktam. A gombócokat még nyersen forgattam a panírmorzsába, mert ezt a változatot ezúttal nem vízben főztem ki, hanem sütőben sütöttem 180°C-on előmelegítve kb. 30 percet.
1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: 0.5 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük csomómentesre a hozzávalókat és kókuszzsíron kisütjük. 3 db palacsinta lesz belőle.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tésztát kifőzzük. A sajtot lereszeljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és felforraljuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húsos ragut készre főzöm. Közben kifőzöm a spagettit. A sütőedényben teszek egy kevés ragut, arra spagettit, arra ragut amíg el nem fogynak. A tetejére tészta és sok sok sajt k...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Könnyű