• 4 tojás
• 100 g kókuszreszelék
• 7.5 g sütőpor
• 1 ek. SPAR folyékony édesítőszer
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét, majd a sárgáját az édesítővel, ha van kedvünk egy kis kupak vanília aromát tehetünk hozzá, ettől még finomabb lesz.
Miután felvertem a tojásokat a fehérjét, a sárgáját és a kókusz reszeléket (vagy kókusz lisztet is használhatunk, vagy megdaráljuk a reszeléket) összekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral kibélelt 20*30 cm-es tepsiben 160°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Én sima piskóta helyett használom, nekem bevált! Könnyű és finom.
Szerintem 4 főnek elegendő bőségesen ez a sütemény, én 12 db-ra vágom fel a süteményt. Tehát 3-3 db jut mindenkinek.
Bármilyen krémmel meg lehet kenni, vagy lekvárral, esetleg tejszínhabbal enni.
Elkészítése: 1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponesajtot a cukorral, vaníliával, 2 tojássárgájával elkeverjük, míg a cukordarabok el nem olvadnak. Hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot, és óvatosan a krémhez ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összekeverjük. A 8 dkg lisztbe beletesszük a sót és a sütőport, a tojásos-cukros margarinhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes