• 4 tojás
• 100 g kókuszreszelék
• 7.5 g sütőpor
• 1 ek. SPAR folyékony édesítőszer
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét, majd a sárgáját az édesítővel, ha van kedvünk egy kis kupak vanília aromát tehetünk hozzá, ettől még finomabb lesz.
Miután felvertem a tojásokat a fehérjét, a sárgáját és a kókusz reszeléket (vagy kókusz lisztet is használhatunk, vagy megdaráljuk a reszeléket) összekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral kibélelt 20*30 cm-es tepsiben 160°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Én sima piskóta helyett használom, nekem bevált! Könnyű és finom.
Szerintem 4 főnek elegendő bőségesen ez a sütemény, én 12 db-ra vágom fel a süteményt. Tehát 3-3 db jut mindenkinek.
Bármilyen krémmel meg lehet kenni, vagy lekvárral, esetleg tejszínhabbal enni.
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk az islereket. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe beletördelem a csokit (a csoki íze nagyban meghatározza a fagylalt ízét is, ezt érdemes figyelembe venni a csokoládé kiválasztásakor), hozzámérem a kakaóport és olykor átke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Kb. 1-2 ek. cukrot elkeverünk a fahéjjal, és félretesszük. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral kré...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztát porcukrozott formába nyomjuk, aminek a közepébe készítünk fakanál nyelével egy mélyedést, ahova a krémet töltjük. Krém: A tojást, cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű