• 4 tojás
• 100 g kókuszreszelék
• 7.5 g sütőpor
• 1 ek. SPAR folyékony édesítőszer
A tojásokat szétválasztom, felverem a fehérjét, majd a sárgáját az édesítővel, ha van kedvünk egy kis kupak vanília aromát tehetünk hozzá, ettől még finomabb lesz.
Miután felvertem a tojásokat a fehérjét, a sárgáját és a kókusz reszeléket (vagy kókusz lisztet is használhatunk, vagy megdaráljuk a reszeléket) összekeverjük óvatosan.
Sütőpapírral kibélelt 20*30 cm-es tepsiben 160°C-on kb. 15-20 percig sütjük.
Én sima piskóta helyett használom, nekem bevált! Könnyű és finom.
Szerintem 4 főnek elegendő bőségesen ez a sütemény, én 12 db-ra vágom fel a süteményt. Tehát 3-3 db jut mindenkinek.
Bármilyen krémmel meg lehet kenni, vagy lekvárral, esetleg tejszínhabbal enni.
A kefirt az egész tojásokkal és a sütőporral kikeverjük. Belerakjuk a cukrot, az olajat és a lisztet. Ezt alaposan összekeverjük majd egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz fellett olvasszuk fel a csokoládét, utána egy pár percig hagyjuk hűlni. A vajat a porcukorral kavarjuk ki, majd adjuk hozzá az egész tojást. A lisztet keverjük el a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortát 18 centi átmérőjű tortaformában készítsük el. Ha nagyobb a formánk, a krém mennyiségét is növelni kell, vagy a szegélyt adó babapiskótákat meg kell kurtítani, mert nem le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű