- 300 g liszt
- 180 g porcukor
- 70 g margarin
- 10 g szalalkáli
- 1 tojás
- 50 ml tej
Krém:
- 2 tasak vanília pudingpor
- 180 g margarin
- 300 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc).
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, cukrot és a tojásfehérje felvert habját.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük, majd 2-3 óráig hűtőben tároljuk.
Kocka vagy rombusz alakúra szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Pudingos töltelékkel is készíthetjük! :)
1. A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. 2. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverjük a porcukorral (kóstoljuk meg elég édes-e) és a reszelt narancs héjjal, majd elfelezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk,majd kikeverjük. Egy edény aljáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a tojásokat -hozzáadjuk az olajat ,a joghurtot és a Gofri port -jól elkeverjük -Hűtőben pihentetjük 10 percig - A pihentetést követően a gofrisütőt felmelegítjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűEin Backblech (40x30 cm) mit Backpapier belegen. Mehl und Speisestärke mischen. Eier trennen. Eiweiß und 1 Prise Salz am besten in der Küchenmaschine (oder mit den Quirlen des Han...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű