- 300 g liszt
- 180 g porcukor
- 70 g margarin
- 10 g szalalkáli
- 1 tojás
- 50 ml tej
Krém:
- 2 tasak vanília pudingpor
- 180 g margarin
- 300 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc).
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, cukrot és a tojásfehérje felvert habját.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük, majd 2-3 óráig hűtőben tároljuk.
Kocka vagy rombusz alakúra szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Pudingos töltelékkel is készíthetjük! :)
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted ) -a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, kivajazunk, vagy papírral kibélelünk egy 12 r észes muffinsütőt. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük. Egy másik tálban habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz