Családireceptkönyv.hu

Süti - Hókocka (anyu-féle)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 g liszt
- 180 g porcukor
- 70 g margarin
- 10 g szalalkáli
- 1 tojás
- 50 ml tej

Krém:

- 2 tasak vanília pudingpor
- 180 g margarin
- 300 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc).
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, cukrot és a tojásfehérje felvert habját.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük, majd 2-3 óráig hűtőben tároljuk.
Kocka vagy rombusz alakúra szeleteljük és meghintjük porcukorral.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pudingos töltelékkel is készíthetjük! :)

Süti - Hókocka (anyu-féle)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Fügés pite
Fügés pite

A lisztet a hideg margarinnal cukorral, és a tojással robotgéppel összekeverem, majd hűtőbe teszem. A tésztát a hűtőből kivéve 2/3 , 1/ 3 arányban szétosztom. A kétharmad lesz a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Búvár túrós
Búvár túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. A tölteléket összekavarjuk és kis halmokat teszünk a tészta tetejére. Jó étvágyat4 Tanácsok: Sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darálós keksz
Darálós keksz

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk... Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokiszalámi
Csokiszalámi

Vajat az étcsokival és a cukorral felolvasztjuk. A kekszet és a magokat durvára aprítjuk. Összedolgozzuk a hozzávalokat, és rudat formázunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk