- 300 g liszt
- 180 g porcukor
- 70 g margarin
- 10 g szalalkáli
- 1 tojás
- 50 ml tej
Krém:
- 2 tasak vanília pudingpor
- 180 g margarin
- 300 g porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után 20x25 cm-es tepsi hátán 3 lapot sütünk (160°C-on 10-15 perc).
A krémhez a pudingport a tejjel felfőzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint, cukrot és a tojásfehérje felvert habját.
A kihűlt lapokat a krémmel megtöltjük, majd 2-3 óráig hűtőben tároljuk.
Kocka vagy rombusz alakúra szeleteljük és meghintjük porcukorral.
Pudingos töltelékkel is készíthetjük! :)
A lisztet a hideg margarinnal cukorral, és a tojással robotgéppel összekeverem, majd hűtőbe teszem. A tésztát a hűtőből kivéve 2/3 , 1/ 3 arányban szétosztom. A kétharmad lesz a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, zsírozott lisztezett tepsibe tesszük. A tölteléket összekavarjuk és kis halmokat teszünk a tészta tetejére. Jó étvágyat4 Tanácsok: Sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk...ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk... Lehet ízesíteni kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat az étcsokival és a cukorral felolvasztjuk. A kekszet és a magokat durvára aprítjuk. Összedolgozzuk a hozzávalokat, és rudat formázunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű