• 50 g zsírtalanított mandulaliszt v. kókuszliszt
• 50 g tápiókaliszt
• 100 g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
• 2 g szódabikarbóna
• 6 g só
• 4 db tojás
• 50 g folyékony kókuszolaj
• 100 g meleg víz (nem forró)
• 200 g To-tu (túró)
A száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a tojást, az olajat és a TO-TU-t fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket.
5 percig pihentetjük a tésztát. (Jó kemény állagúnak kell lennie.)
Ezután bambuszrostlisztes felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
Tetejét bevagdossuk és 3,5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és tojással lekenjük a tetejét.
Sütés: Előmelegített 200°C-os (alsó-felső) sütőben 15 percig, majd 180°C-on további 20 percig sütjük.
Tápértékei darabonként:
21,6 kcal,
0,95 g fehérje,
1,36 g zsír,
0,9 g ch
A hozzávalókat összegyúrtam és èjszakára hűtőbe tettem. Reggel átgyúrtam, kinyújtottam ès feltekertem, mint egy tekercset, így is pihentettem a hűtőben egy órát. Ezután kinyújtot...
Elkészítési idő:Sós vízben héjában megfőzünk 3-4 db közepes nagyságú burgonyát. Ha kihűlt meghámozzuk. Közben készítünk sima kelt tésztát. 30 dkg simalisztet és 20 dkg réteslisztet egy tálba szóru...
Elkészítési idő: 2 óra