Tészta: 50dkg liszt, 15dkg zsír, 20dkg porcukor,1 tojás, 1cs. sütőpor,tejföllel összegyúrni, lágy tésztát kapunk, 4 részre osztjuk, 1 lapot tepsibe teszünk és megkenjük lekvárral, még 1 lappal befedjük és így sütjük meg, a másikat is így
Krém: 1 vanília pudingot megfőzünk 4 dl tejben, 20 dkg rama, 20 dkg porcukrot, 1cs. vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héja és leve, a kihűlt pudinggal összekeverjük és ezzel töltjük.
Jobb, ha külön sütjük a lapokat és csak a középső lapra kerül lekvár, és kétszer töltjük krémmel.
A lisztet, kristálycukrot, sütőport és a sót egy tálban összekeverem. A liszt közepébe mélyedést készítek, ide ütöm a tojást. Majd apránként a tejet hozzáadva csomómentesre kikever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot és a diót. Összekeverjük. Két gáztepsit megszórunk zsemlyemorzsával. A tésztából kis golyókat formázunk, majd zsem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tejet kimérem, és felteszem főni. Közben belekanalazom a cukrot és a grízt is (ennyi gríztől közepesen kemény lesz a végeredmény, aki lágyabban, folyósabban szereti, kevesebb grí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Összekevrjük a hozzávalókat, formákba adagoljuk (nagyjából 1-másfél evőkanál egy adag) 2. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz