60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tojással elhabart tejjel kenem meg,
60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tójással elhabart tejjel kenem meg, a sütő aljába egy edény vizet teszek párologni. Ez minden kelt tésztának jót tesz.Kakaós fonott kalács
Szedjük össze a wc papír gurigákat és tekerjük be alufóliával. Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejben. A lisztből, tojásból, margarinból, 15 dkg cukorból, felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapustu, mlieko, prášok do pečiva, múku zmiesime dokopy, pridáme soľ (množstvo soli záleží podĺa toho, akú máme slanú kapustu). Na plech položíme pečiaci papier, potrieme ho olejo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaj és a mazsola kivételével a hozzávalókat összedagasztjuk, majd lassan hozzáöntjük az olvasztott vajat és belekeverjük a mazsolát. 2. Duplájára kelesztjük, három rudat f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű