60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tojással elhabart tejjel kenem meg,
60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tójással elhabart tejjel kenem meg, a sütő aljába egy edény vizet teszek párologni. Ez minden kelt tésztának jót tesz.Kakaós fonott kalács
Minden hozzávalót (a kakaópor kivételével) belemérek a dagasztótálba, és legalább 15 percig hagyom dolgozni a masinát. Az élesztőt nem kell felfuttatni, lesz elég ideje a kész tész...
Elkészítési idő: 3 ó Nehézség: Közepes1.80 dkg lisztet összegyúrunk a többi hozzávalókkal és hűtőbe tesszük. 2.Másnap a maradék 20 dkg liszttel újra összegyúrjuk. 3.Nagyon vékonyra nyújtjuk és különböző formákra szag...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: Közepeskészítés a videón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát jól összedolgozni, először csak a liszt felével, és utána fokozatosan hozzá adni a többit. Fél óra pihentetés a hűtőben. Nem kell liszten nyújtani, mert nem ragad le....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes