menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós kalács


Írta:

Elk. idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tojással elhabart tejjel kenem meg,

Trükkök, tippek, praktikák:


60 dkg liszt, pici só, 3dl tej, 2 marék kristálycukor, 5 dkg élesztő, 1egész tojás és 1-nek a sárgája,6-7 dkg olvasztott vaj, 2 cs. vaníliás cukor, a fánk tésztától egy kicsit keményebb tésztát készítünk, a lisztet én 3x átszitálom, a tészta harmadát elveszem és kb: 2 evőkanál kakaót és kevés tejet dagasztok hozzá, tehát van egy vaníliás és egy kakaós tésztánk, 1 órát kelesztem, majd 3 cipóra vágom mind kettőt, elnyújtok egy fehér és egy barna tésztát egymásra rakom, feltekerem, mint a bejglit, ezt a másik kettővel is megcsinálom, majd összefonom, beleteszem a formába és fél órát kelesztem, majd a tetejét tójással elhabart tejjel kenem meg, a sütő aljába egy edény vizet teszek párologni. Ez minden kelt tésztának jót tesz.Kakaós fonott kalács

Kakaós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar kalács tojás/tejmentes
kalács tojás/tejmentes

Minden hozzávalót (a kakaópor kivételével) belemérek a dagasztótálba, és legalább 15 percig hagyom dolgozni a masinát. Az élesztőt nem kell felfuttatni, lesz elég ideje a kész tész...

Elkészítési idő: 3 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

1.80 dkg lisztet összegyúrunk a többi hozzávalókkal és hűtőbe tesszük. 2.Másnap a maradék 20 dkg liszttel újra összegyúrjuk. 3.Nagyon vékonyra nyújtjuk és különböző formákra szag...

Elkészítési idő: 60-90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti foszlós sós kalács (Mészi)
Húsvéti foszlós sós kalács (Mészi)

készítés a videón...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Bejgli
Bejgli

A tésztát jól összedolgozni, először csak a liszt felével, és utána fokozatosan hozzá adni a többit. Fél óra pihentetés a hűtőben. Nem kell liszten nyújtani, mert nem ragad le....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk