Testo :
1 svež kvasac
1 dl mleka
450 grama mekog brašna
250 grama margarina
1 celo jaje
2 žumanceta
1 vanilin šećer
Fil :
350 grama mlevenog maka
2 dl mleka
400 grama šećera
strugana kora pola limuna
2 vanilin šećera
50 grama suvog grožđa
šećer u prahu - za posipanje
Način pripreme:
Obariti mleveni mak sa šećerom u 2 dl mleka. Dodati 2 vanilin šećera i struganu koru limina i ostaviti da se prohladi.
Sa uskislim kvasacem (sa 1 dl mleka) umesti testo s ostalim sastojcima. Testo ne kisne, već se odmah "radi". Podeliti ga u 3 lopte. Svaku razvaljati tanko, premazati nadevom, posuti malo suvog grožđa i umotati u štrudlu (bajglicu).
Tepsiju posuti samo malo brašnom. Peći odmah na 180 stepeni, oko 20-25 minuta. Prohlađeno posuti prah-šećerom.
Napomena: testo se najbolje razvlači na krpi posutoj brašnom!
A hozzávalókat tegyük bele a kenyürsütőgépbe, és a dagasztó programot indítsuk el. Hozzávalók: Ebből az adagból, 4 db kürtöskalács lesz. A megkelt tésztát 4 fele vágjuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat értelemszerűen dagasszuk be mintha egy kelt tésztát készítenél,mazsolát a végén adtam hozzá!Egy óra kelesztés...... utána könnyedén gyúrd át a tésztát, pár perc pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal. a tojássrgéjéval habosra keverjük, hozzáadjuk a kelesztett élesztőt, 15 percig ay egészet jól felverjük. Puha tésztát kapink. bezsirozott kuglófsütőben 5ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes