Testo :
1 svež kvasac
1 dl mleka
450 grama mekog brašna
250 grama margarina
1 celo jaje
2 žumanceta
1 vanilin šećer
Fil :
350 grama mlevenog maka
2 dl mleka
400 grama šećera
strugana kora pola limuna
2 vanilin šećera
50 grama suvog grožđa
šećer u prahu - za posipanje
Način pripreme:
Obariti mleveni mak sa šećerom u 2 dl mleka. Dodati 2 vanilin šećera i struganu koru limina i ostaviti da se prohladi.
Sa uskislim kvasacem (sa 1 dl mleka) umesti testo s ostalim sastojcima. Testo ne kisne, već se odmah "radi". Podeliti ga u 3 lopte. Svaku razvaljati tanko, premazati nadevom, posuti malo suvog grožđa i umotati u štrudlu (bajglicu).
Tepsiju posuti samo malo brašnom. Peći odmah na 180 stepeni, oko 20-25 minuta. Prohlađeno posuti prah-šećerom.
Napomena: testo se najbolje razvlači na krpi posutoj brašnom!
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő:A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet, és hagyjuk felfutni. Miután az élesztő fe...
Elkészítési idő:A vajat a cukorral habosra keverem . Hozzáadom a tojásokat , a vaníliát , sót és a citromhéjat . Amikor , már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként h...
Elkészítési idő: