Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Májgaluska leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 sárgarépa,
2-3 petrezselyem,
0,5 karalábé,
petrezselyem zöld,
1 tv paprika
2-3 erőleves kocka

bors,
ételízesítő,
3 evőkanál olaj,
piros paprika kevés

30 dkg csirkemáj,
1 kissebb hagyma,
aprított petrezselyem zöld,
1-2 evőkanál olaj,
1 tojás,
zsemlemorzsa,( most 2 zsemle és 0,5 kifli reszeléke),
só,
bors,
majoranna,

Elkészítés:


A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, felöntjük vízzel ízesítjük a fűszekkel, és elkezdjük főzni. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk az aprított petrezselyem zöldet, átforgatjuk, és levesszük a tűzről, a csirkemájat lekaparjuk, hozzáadjuk a hagymához, 1 tojást, sót, borsot, majorannát, azsemlemorzsából annyit, hogy jó sűrű legyen, 20 percig állni hagyjuk, ha lágynak találjuk, adjunk, még hozzá zsemlemorzsát, majd szaggassuk a levesbe, pár percet fő, és lehet tálalni.

Májgaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst hideg vízbe oda rakjuk főni,ha felfőtt lehabozzuk a fűszereket, megpucolt zöldségeket hozzá adjuk.Készíthetünk hozzá tölteléket amit a levessel együtt főzünk meg.A vége felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt. Jól mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli sú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sárgaborsó krémleves
Sárgaborsó krémleves

A sárgaborsót legalább 2 órán keresztül áztatom hideg vízben. A hagymát kockára vágom és felteszem főni a sárgaborsóval és leveskockával úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom leves grízgaluskával
Paradicsom leves grízgaluskával

Olajat vagy zsírt forrósítok, abban beledobok egy pici fej hagymát, majd megszórom liszttel, nagyon gyenge rántást készítek, egy kicsit jobban megsütöm, aranysárgára, sül vele a ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk