2-3 sárgarépa,
2-3 petrezselyem,
0,5 karalábé,
petrezselyem zöld,
1 tv paprika
2-3 erőleves kocka
só
bors,
ételízesítő,
3 evőkanál olaj,
piros paprika kevés
30 dkg csirkemáj,
1 kissebb hagyma,
aprított petrezselyem zöld,
1-2 evőkanál olaj,
1 tojás,
zsemlemorzsa,( most 2 zsemle és 0,5 kifli reszeléke),
só,
bors,
majoranna,
A zöldségeket tetszés szerint daraboljuk, majd az olajon megdinszteljük, szórunk rá pirospaprikát, felöntjük vízzel ízesítjük a fűszekkel, és elkezdjük főzni. A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk az aprított petrezselyem zöldet, átforgatjuk, és levesszük a tűzről, a csirkemájat lekaparjuk, hozzáadjuk a hagymához, 1 tojást, sót, borsot, majorannát, azsemlemorzsából annyit, hogy jó sűrű legyen, 20 percig állni hagyjuk, ha lágynak találjuk, adjunk, még hozzá zsemlemorzsát, majd szaggassuk a levesbe, pár percet fő, és lehet tálalni.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk. A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk b...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyű1. A kétféle gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a burgonyát meghámozzuk, a hagymát finomra, a burgonyát kisebb kockákra vágjuk. 2. 4 ek. ola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Felteszem külön fazékban a húst főni, 1 óráig főzőm 2. 1 óra után másik nagy fazékban, kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem a hagymát, majd fokhagymát. 3. Utána mehet rá a z...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA kelkápit szeletekre vágom, majd egy edényben a vízzel felteszem főni. Hozzáadom a karikára vágott répákat és a fűszereket, fokhagymát majd 15 perc múlva a rizst és a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű