menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél
Gombóc:
5 szikkadt zsemle,2 tojás, petrezselyem zöld, só, bors, szerecsendió,

Elkészítés:


Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél

Csontos vaddisznó husit kockára vágtam, 2 nagy fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 4db sárgarépa, 1 petrezselyem, 0,5 zeller, só, bors, tejföl, mustár, pici cukor, 4-5 db babérlevél
Ha kakastaréjt sütök a zsírját mindig elteszem. Most ez a zsír került a fazékba. Ezen megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a durvára vagdalt fokhagymát, majd a húst, 4db babérlevelet, ezt pirítom egy kicsit, majd a zöldségek, só, bors, vízzel addig öntöm föl, míg a hús meg nem puhul, majd a húst kiszedem a zöldséget turmixolom, beleteszem a tejfölt, mustárt, ha szükséges hígítom vízzel bele a husi és össze rottyantom. Gombóc: a zsemlét enyhén bevizezem, letakarom nedves konyharuhával, addig feltesszük a vizet főni, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, ha 20 perc letelt a zsemléhez adjuk a zöldet, a tojást, sót, borsot, szerecsendiót, formázzuk és kifőzzük

Vaddisznó vadasan, bajor zsemlegombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Richard
Asdfsa
Asdfsa

Asdf

Elkészítési idő: undefined
Nehézség: undefined
share
Avatar Sáfrányos réti nyúl
Sáfrányos réti nyúl

1. A nyulat kicsontozzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk és egy bográcsban (lábasban) félig kiolvasztjuk. Utána a nagyobb darabokra vágott csontot hozzáadjuk, lepirítjuk. 2. A pó...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye
Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildike
Pásztortáska
Pásztortáska

Ha már otthon végképp nincs mit enni, kérjünk kölcsön valakitől úgy 400 forintot, menjünk be a legelső italdiszkont áruházba, és vegyünk 3-4 dl pálinkát. Ha kész, akkor menjünk ki...

Elkészítési idő: kevés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk