Családireceptkönyv.hu

Vonyarci erdész tokány


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoránna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörösbor

Elkészítés:


A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, bográcsban kiolvasztom. Az 1/3 zsiradék és az 1/3 kisült szalonnán megpirítom a kockára vágott gombát. Ezután félreteszem. A többi zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rádobom a jól kiáztatott, vékony metéltre vágott húst. Ezt együtt pirítom és párolom a saját levében. Ha elfőtte a levét, megszórom pirospaprikával, sózom, fűszerezem, paprikát, paradicsomot adok hozzá, és tovább főzöm. Hozzáadom a fokhagymát, és ha elfőtte a levét, fölengedem száraz vörösborral.
Amikor már puha a hús, rádobom a lepirított gombát, ügyelve arra, hogy rövid, sűrű szaftja legyen.
Főtt rizs vagy friss házikenyér illik hozzá.

Vonyarci erdész tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Vadas
Vadas

húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd ujjnyi vastagra felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kevés olajon. Tálra szed...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával

A szarvasgerincet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A vöröshagymát apró koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas
Vadas

A húslevesben főtt zöldségeket kiszedem, felöntöm húslével, botmixerrel pépesítem, adok hozzá sót, cukrot, fél citrom levét, egy pohár tejfölt és egy babérlevelet. Beforralom, tész...

Elkészítési idő: 1 1/2
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk