2,5 kg vadhús (őz, vaddisznó), 25 dkg füstölt házi szalonna, 3 nagy fej vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 cseresznyepaprika, kevés pirospaprika, só, majoránna, 40 dkg friss erdei gomba (vargánya vagy fenyőpereszke), kevés kakukkfű, pár szem babérlevél, 2 ek. vörösáfonya-lekvár, borókabogyó, száraz vörösbor
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, bográcsban kiolvasztom. Az 1/3 zsiradék és az 1/3 kisült szalonnán megpirítom a kockára vágott gombát. Ezután félreteszem. A többi zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rádobom a jól kiáztatott, vékony metéltre vágott húst. Ezt együtt pirítom és párolom a saját levében. Ha elfőtte a levét, megszórom pirospaprikával, sózom, fűszerezem, paprikát, paradicsomot adok hozzá, és tovább főzöm. Hozzáadom a fokhagymát, és ha elfőtte a levét, fölengedem száraz vörösborral.
Amikor már puha a hús, rádobom a lepirított gombát, ügyelve arra, hogy rövid, sűrű szaftja legyen.
Főtt rizs vagy friss házikenyér illik hozzá.
A vöröshagymát a zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a felkarikázott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk a húst, míg...
Elkészítési idő: 1,5 h1. A vadhúst 3 napra beáztatjuk sós, enyhén ecetes vízbe (2 púpozott ek durvasó, 1 ek ecet). 2. Főzés napján a levet leöntjük. 3. A húst lehártyázzuk, majd ehető kockákra...
Elkészítési idő: 2 óraA csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...
Elkészítési idő: