Családireceptkönyv.hu

Almás lepény ( linzeres)


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


48 dkg finomliszt
28 dkg cukor
25 dkg vénusz vagy liga margarin
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
1 tojás fehérje
5 közepes vagy 4 nagy alma

Elkészítés:


A lisztet eldolgozzuk a rámával, majd a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a tojásokat. Alaposan összegyúrjuk, majd 2 része osztjuk. Kinyújtjuk tepsi nagyságúra, az egyikkel kibéleljük a tepsit. Az almát lereszelem majd cukorral és fahéjjal megpárolom. Ha ki hűlt, ráteszem a tepsibe, a tészta másik felét rárakom, megszurkálom villával. Tojás sárgájával bekenem a tetejét. Közepes lángon sütöm. Enyhén előmelegített sütőben kb. 35- 40 perc. Porcukorral díszítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kelt Kifli
Kelt Kifli

A tejben kevés cukorral feloldjuk az élesztőt, beleöntjük az lisztbe hozzá adunk minden anyagot és kidolgozzuk. //Nem kell keleszteni azonnal süthető.//// --4 cipót készítünk, ki...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Málnás fehér csokis sajttorta
Málnás fehér csokis sajttorta

A kekszet morzsásra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és beleegyengetjük egy – az alján sütőpapírral borított – tortaformába. Hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul a kekszes alap...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Linzer karika
Linzer karika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk