menu

Családireceptkönyv.hu

Kavart tésztából csokis túrós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

8 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 tojás
6 evőkanál olaj
0,5 dl tej
0,5 dl tejföl
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró
12 dkg porcukor
3 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál tejföl
mazsola (ízlés szerint)

A tetejére:

1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Eközben a túrót összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel.Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát. Kivesszük a sütőből a tésztát és ráhalmozzuk a túrót, majd rákanalazzuk a tészta második felét, ezt követően 20 percen át sütjük 180 fokon. A tepsiben hagyjuk kihűlni, közben a porcukrot a vaníliás cukorral összekeverjük és megszórjuk vele és már szeletelhetjük is.

Kavart tésztából csokis túrós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszgolyó
Kókuszgolyó

A száraz hozzávalókat elkeverjük a vajjal, és annyi meggylevet adunk hozzá, hogy jól formázható legyen, rumaromával vagy kevés rummal ízesítjük. Nedves kézzel kis golyókat formá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Áfonyás, túrós
Áfonyás, túrós

Krém : 1/2 kg túró ( ,de két 25 dkg -os ,mert az nem annyira darabos,) 3 cs. vanília cukor, ízlés szerint porcukor . 1 csomag vanília pudingot megfőztem 3 dl tejjel , kihűlés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Reszelt túrós sütemény
Túrós - Reszelt túrós sütemény

1. Linzertészta-szerűségről van szó, ezért csak el kell morzsolni az összetevőket, aztán gyorsan összegyúrni, hogy az egész tészta morzsalékossá váljon. 2. Ha nem raktuk bele a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
ALMÁSPITE
ALMÁSPITE

Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk