Tésztához
1 doboz tejföl
1 doboz zsír
1 doboz cukor
1 csomag vaníliás cukor
½ csomag sütőpor
1 csomag szárított élesztő
+ amennyi lisztet felvesz
Töltelékhez
1 kg alma búzadara ízlés szerint cukor fahéj
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk.
Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez azért kell, hogy jól feligya a levét), és cukorral, fahéjjal ízesítjük. A tészta egyik felét egy közepes tepsibe nyomkodjuk, megszórjuk vékonyan búzadarával és ráterítjük az almás tölteléket, majd a tészta másik felével beborítjuk. A tetejét megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben, közepes lángon készre sütjük.
Lehet egyébként túróval is tölteni, mert úgy is nagyon finom.
Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból készítsünk omlós tésztát és 40-50 percre tegyük hűtőbe. Lisztezett deszkán sodorjunk kb. 1 cm vastag hengereket és vágjuk ezeket 4-5 cm hosszú darabokra. A rudacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat édesítövel habosra kevertem, majd hozzá adtam a többi hozzávalót és muffin formákba kanalaztam. Kb 25 percig sütöttem. Mikor kihült rá kentem a citromos kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA munka csupán annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját egynemű tésztává keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Fél centi vastag 6 centi hosszú hurkákat formázunk a masszából,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű