Hozzávaló:
Tetszés szerint
Burgonya
liszt
olaj
só
tojás
Kb. 1 kg. burgonya, 35-40 dkg liszt és kettő tojás kell hozzá.
Közepes méretű burgonyákat megfőzzük.
Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz.
kinyújtom kb. fél centisre, kiszaggatom, majd forró olajban aranybarnára sütöm.
Lekvárral, tejföllel, melegen finom!Fánkszerűen sül.
A hozzávalókat összegyúrom. Ha nehezen gyúrható akkor egy pici tejet lehet hozzá önteni ezeket jól össze gyúrjuk,és 3 részre osszuk. Ha kimérve tudsz venni az az igazi a lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrém. 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor 1 vanilia habosra keverjük. 4 dl tejben 5 kanál liszttel sürü krémet főzünk, amikor kihült összekeverjük a vajkrémmel. A felét rákenjük egy lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csokit a vajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, a kakaót, végül a lisztet. 2. A masszát...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű